Alston Meafaigaluega

Tomai mo Pia & Uaina & Meainu
Le galuega a le fa'aliliuina o le vevela i totonu o le fale fai ava

Le galuega a le fa'aliliuina o le vevela i totonu o le fale fai ava

E masani lava, e lua ituaiga o mea e fa'afefe ai le vevela i totonu o le fale fai ava, o le tasi o le tubular heat exchanger, o le isi o le plate heat exchanger.

Muamua, O se fa'afesuia'i tubular o se ituaiga o fa'afesuia'i vevela fa'atasi ai ma fa'apa'au e si'omia i totonu o se atigi.O se masini taatele i alamanuia o loʻo taulaʻi i ai le toe faʻaleleia o le vevela mai le kesi poʻo vai.

O le fa'avae o le atigi ma le fa'afefe fa'afefe e fa'avae i luga o se fusi o paipa e fa'atulaga i luga pe fa'alava i totonu o se atigi e ta'ua.

E galue e ala i le fesuiaiga o le vevela i le va o vai e lua.O le tasi o le "vevela" ae o le isi o le vai "vevela".

O vai e mafai ona i ai ni natura eseese ma e mafai ona faʻaogaina le tubular exchanger mo le fesuiaiga o kesi / kesi, vai / sua, vai / gas, ma isi.

fa'aofiina o le fa'afesuia'i vevela tubular

O le fa'a'avevela fa'a'au'au fa'aoga fa'aoga i fale fai ava

-Tubular heat exchanger, E fa'ataga ai le fale fai ava e fa'amalie le wort a'o le'i fa'aopoopoina fa'aopoopoga o le whirlpool hop.O lo'o iai se fa'a'avevela fa'apa'u fafo e fa'amalo ai le wort e alu i fafo ma toe fo'i i totonu o le va'a.Ia fa'amalo vave le wort ma maua le vevela sa'o mo le fa'aopoopoina o hops.
- E pei ona silafia, o le fa'aitiitia o le vevela o le palapala ile tusa ma le 80 tikeri Celsius ma fa'aopoopoina le hop e aoga mo le fa'asaoina o le suau'u hop.I lenei vevela, o le maualuga o le isomerization o le alpha valproic acid i hops o le a matua maualalo, o lea o le a le faʻateleina ai le oona o le pia.I lenei vevela, o le aofaʻi o mea manogi e faʻafefe mai hops o le a faʻaitiitia tele, ma i lenei vevela, e mafai e le wort ona faʻamavaeina lelei moleki manogi le lelei.O lea la, o le vevela lea o le tulaga sili lea ona lelei mo le taamilomilo o hops.
Ae peitaʻi, pe a tuʻuina atu le wort vela i le tane faʻamalolo, o lona vevela o le a tusa ma le 98 ° C. E umi se taimi e faʻaitiitia ai le vevela mai le 98 ° C i le 80 ° C. O le mea lea, ina ia faʻaleleia atili le lelei ma le pulea lelei le vevela wort, ua matou faʻaopoopoina se faʻafefe vevela iinei.
- O le a faʻaaogaina lautele i le micro brewery, faʻatau pisinisi e faʻaleleia ai le lelei o le faʻafefe.

fa'a'avevela fa'apa'au
tubular exchanger faamafanafana i brewhouse

Lona lua, fa'afesuia'i fa'amafanafana ipu
Heat Exchanger, o se mea faigaluega fai ava ua fuafuaina e vave fa'ae'e pe fa'aititia le vevela o le wort po'o le pia.O mea faʻafefe vevela i totonu o fale gaosi oloa e masani ona taʻua o "mea faʻafefe vevela" ona o loʻo fausia o se faasologa o papatusi;o se vai vevela e tafe i le tasi itu o le ipu ma le vai malulu e tafe i le isi itu.O se fesuiaiga o le vevela e faia i luga o papatusi.

O le mea e sili ona taatele o le fa'aliliuina o le vevela o lo'o maua i totonu o le fale pia.O le vevela vevela pe a ma le 95°C e fa'asolo i totonu o se mea e fa'afesuia'i ai le vevela, lea e fa'amalo ai i le vai malulu ma/po'o se pusaaisa e sau i le pito i tua o le ipu i le isi itu.E mālūlū le wort (fa'ata'ita'iga, e oo i le 12°C) ma sauni mo le fa'afefete, ma fa'avevela le vai malulu pe tusa o le 80°C ma toe fa'afo'i i totonu o se tane vai vevela, sauni e fa'aoga i le isi fa'avaa po'o se isi mea i totonu o le fale fai ava. .I le averesi, o le a fa'afuaina mea fa'avela ina ia mafai ona fa'amalieina mea uma o lo'o i totonu o le ulo i le vevela fa'afefete i le 45 min pe itiiti.

O se mea e fa'afesuia'i vevela e sili ona lelei le malosi ona o le vevela na fa'aaoga muamua e fa'apupuna ai le wort o lo'o toe fa'aaogaina e fa'avevela ai le vai malulu e sau i totonu o le fale fai ava.O le fa'aogaina o mea fa'a'aisa e pei o le glycol, e mafai fo'i ona fa'aoga mea fa'avela vevela e fa'amalo ai le pia i le maualalo o le vevela pe a uma le fa'afefete, fa'apea mai le 12°C i le -1°C, mo le matua malulu.

E mafai ona fa'aoga mea fa'avela i le tele o vaega o le faiga o le fa'ainu e fa'avevela ma fa'alili pia ma fa'avela pe fa'alili vai e pei o le vai.E ui lava e sili ona taatele mea faʻafefe vevela, e mafai ona faʻaogaina isi faʻataʻitaʻiga o le vevela, e pei o se "pepa vevela atigi ma paipa."

E fa'aogaina fo'i mea fa'afefe vevela e fai ma vaega o le fa'aputuina o iunite fa'ama'i moli, lea e fa'avela vave ai le pia e fa'asa'o ai, taofi mo sina taimi pu'upu'u a'o tafe atu i paipa, ona toe vave fa'aitiitia ai lea o le vevela.

wort malulu

Taimi meli: Mati-18-2024