Alston Meafaigaluega

Tomai mo Pia & Uaina & Meainu
O le maketi o le toe faʻaleleia o le uaina i le lalolagi e toe faʻaleleia le saoasaoa i tua atu o faʻamoemoega

O le maketi o le toe faʻaleleia o le uaina i le lalolagi e toe faʻaleleia le saoasaoa i tua atu o faʻamoemoega

O le aufaasālalau mai fafo o le Beverage Daily na lipotia mai o le taumafaina o pia, cider, uaina ma le ava ua paʻu i lalo, ae o le aofaʻi o faʻatauga o loʻo maualalo pea nai lo le 2019 aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi.

01 Tau i le 2021 si'itia i le 12%

IWSR Beverage Market Analysis Company na faʻaalia i luga o faʻamaumauga faʻamaumauga e faʻavae i luga o 160 atunuu i le salafa o le lalolagi o le tau o mea inu uaina i le lalolagi na siitia i le 12% i le tausaga talu ai i le 1.17 trillion US tala, e maua ai le 4% o le tau leiloa na mafua mai i le. 2020 fa'ama'i.

Ina ua maeʻa le 6% faʻaititia i le tausaga talu ai, o le aofaʻi o le ava malosi na siʻitia i le 3% i le 2021. Ua valoia e le IWSR o le faʻamalieina atili o le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le aofaʻi o le faʻatupulaia o le faʻatauga faʻaletausaga o le inu o le a maualuga teisi atu nai lo le 1% i le isi lima tausaga.

i tua atu o fa'amoemoega1

Na taʻua e le Pule Sili o Mark Meek o le kamupani suʻesuʻeina maketi meainu a le IWSR: “O a matou faʻamaumauga lata mai o loʻo faʻaalia ai le faʻaalia o le faʻaauau pea o le toe faʻaleleia o le uaina ma meainu o se fiafiaga.O le saoasaoa o le toe faʻaleleia o maketi e maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina.A aunoa ma le fa'aitiitia, o lo'o fa'aauau pea le fa'atupula'ia o le e-commerce o le inu uaina.E ui ina faʻagesegese le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, ae o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia;meainu e aunoa ma le ava malosi/maualalo le ava malosi o lo'o fa'aauauina fo'i le fa'atupula'ia mai tulaga maualalo.“

"E ui o loʻo feagai nei le pisinisi ma luitau - faʻaauau pea le faʻalavelaveina o laina o sapalai, tau o le tamaoaiga, feteenaiga a Rusia-Iukureini, faʻagesegese le toe faʻaleleia o fefaʻatauaʻiga o turisi, ma faiga faʻamaʻi a Saina - ae o loʻo i ai pea le ava malosi i se tulaga malosi."Na faaopoopo mai Mark Meek.

02 Tulaga e tatau ona gauai i ai

Na faailoa mai e le IWSR o le tuputupu aʻe o le leai / maualalo o le ava malosi i le tausaga talu ai na sili atu i le 10%.E ui ina maualalo le faavae, ae o le a faʻaauau pea ona tupu i le isi 5 tausaga.O le faʻatupulaia tele o le tausaga talu ai na sau mai le maketi a Peretania e leai ni ava malosi: Ina ua faʻaluaina le fua i le 2020, faʻatau atu i le 2021 na faʻateleina e sili atu i le 80%.

O le va'ava'ai atu i le lumana'i, o le pia e leai se uaina o le a fa'ateleina le fa'atauga i le maketi o pia e le'i maualalo/maualalo i le isi 5 tausaga.

i tua atu o fa'amoemoega2

Faatasi ai ma le iʻuga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, na toe malosi le pia i le tele o maketi tetele.O loʻo faʻamoemoeina i le isi 5 tausaga, o le a nofoia se vaega tele o le aofaʻi o le uaina ma meainu, aemaise lava i le itulagi o Asia-Pasefika ma Aferika.O lo'o fa'amoemoe o le a si'itia le vaega o pia i le lata i le 20 piliona i le 2026. Tala.

O le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o le faʻatauina o pia a Pasila, Mekisiko ma Kolomupia o le a toe malosi talu mai le tausaga talu ai ma o le a faʻaauau pea, ma o le maketi a Saina o le a faʻafeiloaʻi i sina tikeri o le toe faʻaleleia.

03 Le malosi autu o le toe faʻaleleia o taumafa

I le avea ai ma tupulaga laʻititi o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le meleniuma na taʻitaʻia le toe faʻaleleia o taumafa i le lalolagi i le tausaga talu ai.

Na faailoa mai e le IWSR: "O nei tagata faʻatau (25-40 tausaga) e sili atu le faʻatauvaʻa nai lo o latou tupulaga tuai.O lo'o i ai le malosi o le taumafaina ma fa'atatau i le la'ititi ma le maualuga.E masani ona latou fa'atau oloa e sili atu ma sili atu ona maualuga."

E le gata i lea, o le gauai atu i le soifua maloloina, e pei o le feololo, tulaga lelei, ma le faʻaauau, o loʻo aʻafia ai foʻi le faʻaogaina o le maualuga o le taumafaina.

I le taimi lava e tasi, fesoʻotaʻiga i luga ole laiga-pe e ala i ala o fesoʻotaʻiga lautele poʻo le faʻatauina o le uaina i luga ole laiga, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatulagaina e le maketi le maketi;e ui o le fua faatatau o le tuputupu aʻe e maualalo ifo nai lo le 2020 faʻamaʻi, o le lalolagi e-pisinisi i le tausaga talu ai o loʻo faʻatumauina pea le tuputupu aʻe (2020-2021 tau aoga Faʻatupulaia 16%).

“O lo’o iai pea le lu’itau, e aofia ai pe fa’aauau pea ona fa’atosina fa’atauga i luga ole laiga ma fa’atau i fale’aiga;pe o le a talia e tagata fa'atau a latou fa'aputuga o tau fa'ailoga e fiafia iai;ma pe o le a fa'atupuina le tau o oloa ma fa'afitauli tau sapalai i tagata fa'atau oloa fa'alotoifale nai lo oloa fa'aulufale mai.Ua tatou ola i se vaitaimi ua tumu i le le mautonu.O vaega ia e le iloa o le alamanuia.Ae pei ona tatou vaʻai i faʻalavelave ua tuanaʻi, o se pisinisi fetuutuunai.“O le tala lea a Mareko Meek i le Essence


Taimi meli: Oke-10-2022