Alston Meafaigaluega

Tomai mo Pia & Uaina & Meainu
Fa'agasologa o le Fausiaina o le Fale Fa'atau

Fa'agasologa o le Fausiaina o le Fale Fa'atau

I aso talu ai nei, o nisi o tagata faʻatau e le mautonu pe faʻapefea ona fau le fale pia, ma pe o le a le faʻagasologa o le fausiaina o le fale pia, o lea matou te taʻu atu ia te oe le auala e fau ai.

Vaega 1: O le a le mea o le a tatou faia mo le fauina o fale pia?

Galuega Fa'atino Fa'atinoga

Fa'amaonia le talosaga mo le fa'ainu

Muamua, o le a matou faʻamaonia atili faʻamatalaga e uiga i lau fale pia, e pei o le ituaiga pia, brewery batchese i le aso poʻo le taimi, pia plato, fermentation period, brewery height, ma isi.

Le isi O le a matou fautuaina oe e tusa ai ma lau faʻamaoniga ma faʻamatalaga.O le a matou sainia se konekarate pe a uma ona malilie uma i tuʻutuʻuga faʻatasi ma toe faʻamaonia le talosaga, tau, faʻatulagaina, faʻagasologa o le ava aʻo leʻi tuʻuina atu.

1.3 Galuega sauniuni a'o le'i gaosia

Toe siaki uma talosaga, faʻatulagaina, faʻasologa o faʻasologa ma toe faʻamaonia faʻamatalaga o mea faigaluega fai ava.

Ma o le ata tusi tane ma le 3D brewery faʻataʻitaʻiga o le a faia ma faʻatagaina oe e faʻamaonia, o le a e vaʻai i foliga o lau faʻafefe.

savs (1)
savs (2)

1.4 Sauniuniga fa'amatalaga

Ramaterial booking: o le a matou tusi muamua le mataterial mataterial ma le ulu ipu e tusa ai ma le ata faʻamaonia o tane, ma isi mea faʻaoga o le a faʻasalalau, e pei o le afi, pamu, chillers, ona o nei mea e manaʻomia le UL Certificated, lea e umi se taimi.

A oʻo atu le meafaitino i la matou fale gaosimea ma sauni e gaosia, o le a matou tuʻuina atu ia te oe a matou pepa o meafaitino, ma o le a e vaʻai i meafaitino, mafiafia, tulaga masani ma isi.

savs (3)

(SS plate quality certification mo faʻamatalaga.)

1.5 Amata ile gaosiga

-Otioti mea: tipi leisa, tipi saʻo, mata mafolafola e aunoa ma ni pu.

-Pepa uamea: Togafitiga o papatusi ma isi faiga e tusa ai ma le gaosiga.

-Fa'atasi: Uu fa'atasi le cone ma le fa'a'au'au, peleue malulu fa'alili, vae ma isi.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le auala uelo TIG, lea e sili atu le faʻafefe o le ea ma e mafai ona faʻaitiitia ai le porosity o le uelo i le taimi o le faʻapipiʻiina o le vaʻa mamafa.

-Polisi: O totonu o le a togafitia i masini faʻalelei, ma laina uʻamea faʻalelei i se fusi mo se vaaiga sili atu.A maeʻa lena, o le tane i totonu o le a togafitia ma faʻapipiʻi pasivition, totonugalemu luga o le 0.4um.

-Su'ega o le mamafa: A mae'a, o le pa'u ma le peleue e fa'ata'ita'iina i le hydraulically.O le mamafa o le suʻega o le tane i totonu o le 0.2-0.25mpa, ma le faʻataʻitaʻiga o le suʻega o le peleue o le 0.2MPa.

savs (4)
savs (5)

- Su'esu'ega o gaosiga: O le a siaki pe a mae'a fa'agasologa ta'itasi, ma o lo'o iai le pepa fa'asalalau Fa'agasolo mo le isi gaioiga.A mae'a tane, o le a siaki e le matou tagata asiasi ia fa'amatalaga ma fa'ailoa i le matou fonotaga fa'aa'oa'oga e aga'i atu mo le isi la'asaga.

-Pipeline Fonotaga: Brewhouse pipelines o le a fesootai e tusa ai ma brewing flowchart ma o le a tatou mafaufau i le paipa pe a conveniet pe a brewing, ma glycol pipeline muai faapotopoto faapea foi e tusa ai ma le faatulagaga.

- Debugging: matou te faʻafesoʻotaʻi le vai ma le eletise e faʻaoga ai le fale gaosi oloa i totonu o le matou fale gaosimea.

Lenei o le debugging video na matou faia muamua e suʻe ai la matou polokalama.Pls siaki i ai:https://www.youtube.com/watch?v=wCud-bPueu0

-Package: A maeʻa le debugging, o le a matou faʻapipiʻi igoa i luga o fesoʻotaʻiga taʻitasi ma paipa mo le faʻapipiʻiina faigofie i le nofoaga.Ma o le a faʻapipiʻiina i le Bubble film ma le ie faʻafefe, ma isi.

O alatoto uma ma mea faʻapipiʻi o le a afifiina ile afifi palasitika ma o le tane o le a afifiina pelagolagoina e tusa ai ma le tele o meafaigaluega ma le tele o pusa.

savs (6)
savs (9)
savs (10)
savs (7)
savs (8)
savs (11)

-Loading ma le tuʻuina atu: O meafaigaluega o le a faʻapipiʻiina pe a uma ona matou faʻamaonia le aso o le felauaiga ma le utaina.O afifi uma o le a fa'ailoa au'ili'ili po'o a mea fa'aoga i totonu ma lafo atu le matou kalani pe a uma ona tu'uina atu.

savs (12)
savs (13)

Vaega 2: O le a le mea o le a tatou faia mo le fausiaina o le fale fai ava?

2.1 Brewhouse: E fetaui lelei ma lau fa'atoga.

O le vaega o le Brewhouse o le vaega pito sili lea ona taua i le fale fai ava atoa, lea e fesoʻotaʻi saʻo ma le wort ma le pia.E tatau ona mulimuli tonu le mamanu o le fale fai ava i lau fua fa'ainu, fa'ata'ita'iga o le averesi o le kalave/plato pia.Ia mautinoa e mafai ona maeʻa le Mash poʻo le lautering i se taimi talafeagai.

Va'a Lauter: Mo Fa'ata'ita'iga 1000L brewery, O le lautele o lauter tank o le 1400mm, pe a 13.5 tikeri le wort, o le aofa'i o le fafaga malt o le 220KG, o le meafaigaluega e fa'aaoga lelei e mo le 75%, ma le mafiafia o le saito o le 290mm;A oʻo i le 16 plato le wort, o le aofaʻi o le fafagaina o le 260KG, o le voluma tane e faʻaaogaina mo le 80%, ma le mafiafia o le moega o saito e 340mm.O le fa'amautinoaina lea o le mafiafia o le fa'amama fa'apa'u e fetaui ma mana'oga o le brewing, e le afaina ai le saoasaoa o le filtration ma fa'amautinoa le lelei o le gaosiga.Fa'ai'u e fa'aleleia le gaosiga i le iunite taimi e ala i le fa'aitiitia o le taimi e fa'amama ai.

Fa'avela le ulo: O le mamanu voluma ulo e fa'avae i luga o le 1360L wort a'o le'i fa'apuna, ma o le voluma fa'aaoga e 65%.Ona o le fa'aputuga o le wort e sili atu le maualuga i Amerika, o le a matua tele le fomu pe a fa'apuna.Ina ia puipuia le faʻafefe mai le ulo i le taimi o le faʻafefeteina, matou te faʻaogaina le gaioiga faʻamalosi e faʻaleleia ai le fua o le faʻafefe e faʻamautinoa ai le 8-10% o le faʻafefe ma faʻaleleia le malosi o le faʻafefe.O le faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma le ulo e fesoasoani e faʻateleina le faʻafefe, ma le tulaga DMS ma mea o loʻo i totonu o le 30PPM, o le a faʻaitiitia ai le vevela o le uta ma faʻamautinoa le mautu o le wort chroma ma aloese mai le wort Maillard reaction.

savs (14)

2.2 Fa'aitiitia le fa'aogaina o le malosi i fale fai ava

Condensor system: O le ulo faʻapupuna e faʻaaogaina ai le faʻaleleia o le ausa, o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le toe faʻaleleia o le vai ma faʻasaoina le vai ma le eletise i totonu o le fale gaosi oloa atoa.Le toe fa'aleleia o le vai vevela e tusa ma le 85 ℃, ma le vai vevela e mafai ona toe fa'aleleia i le 150L mo vaega ta'itasi;O lona uiga o le a fa'asaoina ai le 18kw eletise i le vaega o le vai vevela mai le 25-85℃.

Wort cooler: O le wort e sui ai le vevela e fuafua e ala i le faiga o le brewing ma faʻamaeʻa le faʻamafanafanaga i le 30-40 minute, ma le vevela o le vai vevela i le 85 ℃ pe a maeʻa le faʻafefeteina, faʻaleleia le vevela o le sili atu i le 95%.O le mea lea, o le a matou mautinoa le maualuga o le toe faʻaleleia o le malosi ma faʻaititia le tau o gaosiga.

2.3 Faigofie ma fa'aitiitia le tausiga ile fa'agasologa ole faiga

Fa'atulaga se fa'asala fa'alua, ina ne'i fa'ainu tele e le kalani le pia.O lea matou te aumaia le faʻamautinoaga lelei i luga o le faʻaogaina o le vevela, o le vaega sili ona faigata mo le faʻamamaina.

O le pamu lua e manaʻomia mo le glycol iunite, mo le faʻamautinoa lelei pe a iai soʻo se manaʻoga faʻatumauina, e mafai ona fesuiaʻi pamu taʻitasi mo le faʻaauau pea o le gaosiga.

Lua chiller configured, ma le faamoemoega tutusa e pei o le pamu glycol.

Glycol pamu faʻaaogaina pamu mamafa faifai pea ma tausia le mamafa tutusa i paipa glycol atoa, puipuia le soleniod valve ma faʻalauteleina le faʻaogaina o le ola.

O nei faʻamatalaga uma e mo le galuega sili atu ona mautu i le faʻaogaina o le fale pia atoa, ma aumaia ia te oe se poto masani lelei i le faiga o le brewery.

Vaega 3: O le a le taimi sauniuni e manaʻomia?

I le taimi nei ina ia faʻamama le faʻasologa o le faʻatonuga, matou faia se faʻasologa o taimi ole faiga faʻatau, pls vaʻai i lena mea.

Faamoemoe e mafai ona matou fesoasoani ia te oe e fausia se fale pia atoatoa i au fuafuaga.

savs (15)

I le faaiuga, matou te tulimatai atu e galulue faʻatasi ma oe i se taimi lata mai.E ala i lenei felagolagomai, o le a e lagona ai la matou tautua ma le taua.E le gata e tatau ona matou fausia se fale pia lelei mo oe, ae o loʻo matou taulaʻi atili i le faʻavaeina o se vaʻaiga felagolagomaʻi umi e ausia ai se tulaga manumalo-manumalo i le va o matou itu e lua.

Faafetai mo lou taimi.

Fa'afiafia!


Taimi meli: Sep-18-2023