Alston Meafaigaluega

Tomai mo Pia & Uaina & Meainu
E 8 malae taalo o le Ipu a le Lalolagi e faasaina le faatauina atu o le ava malosi, o se mea e maasiasi ai

E 8 malae taalo o le Ipu a le Lalolagi e faasaina le faatauina atu o le ava malosi, o se mea e maasiasi ai

6

O le Ipu a le Lalolagi, o se tasi o taaloga tele i le lalolagi, e le mafai ona faatau atu le ava malosi i le taimi nei.

Qatar e leai se ava

E pei ona tatou iloa uma, o Qatar o se atunuu Mosalemi ma e faasolitulafono le inu ava malosi i nofoaga faitele.

I le aso 18 o Novema, 2022, na suia ai e le FIFA lana faiga masani i le lua aso aʻo leʻi amataina le Qatar World Cup, ma faʻailoa mai o le a leai se pia aʻo leʻi maeʻa ma pe a maeʻa le taʻaloga a le Qatar World Cup, ma e valu malae taʻalo o le a faia ai le mea o le a le gata ina faʻatau atu. ava malosi i tagata fiafia.,

E fa’asa fo’i le fa’atauina atu o meainu ‘ava malosi i tafatafa o le malae.

7

O se faamatalaga a le FIFA na faapea mai: “Ina ua uma talanoaga i le va o pulega o le atunuu talimalo ma le FIFA, ua matou filifili e faatutu ni nofoaga faatau atu mo le ava malosi i FIFA Fan Festivals, nofoaga ua laiseneina ai faatau, ma isi nofoaga e faapotopoto ai tagata fiafia, faapea foi ma togi. o le fa'atau atu i nofoaga o Ipu a le Lalolagi.o le a aveesea.”

Ma a aunoa ma le ava malosi e faaopoopo i le fiafia, e matua le fiafia foi tagata fiafia.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Peretania, o tagata fiafia i Peretania e mafai ona faʻamatalaina o le "ita".

Le sootaga i le va o le soka ma le pia

O le soka o se tasi lea o ta'aloga e to'atele tagata fiafia i le lalolagi.I le avea ai o se aganuʻu soka o aganuʻu a le nuʻu, o le soka e vavalalata vavalalata ma pia talu mai se taimi ua leva.O le Ipu a le Lalolagi ua avea foi ma se tasi o autu autu e faalauiloa ai le faatauina atu o pia.

E tusa ai ma suʻesuʻega a faʻalapotopotoga talafeagai, i le taimi o le 2018 World Cup i Rusia, e sili atu i le 45% o tagata fiafia i loʻu atunuu na faʻateleina lo latou taumafaina o pia, meainu, meaʻai ma meaʻai.

I le 2018, na siitia ai le 10.0% i fafo atu o le US le tupe maua a Budweiser-branded, faʻateleina e le Ipu a le Lalolagi i lena taimi.O fa'atonuga pia i luga o le JD.com platform na fa'ateleina i le 60% masina-ma-masina.I le po na o le tatalaina o le Ipu a le Lalolagi, o le faatauina atu o pia a Meituan na sili atu i le 280,000 fagu.

E mafai ona iloa e le mafai e tagata fiafia e matamata i le Ipu a le Lalolagi e aunoa ma le pia.Soka ma le uaina, e leai se tasi e mafai ona lagona le atoatoa e aunoa ma lea.

8

Budweiser, lea sa avea ma sponsor o le taaloga lakapi pito i luga talu mai le 1986, ua le mafai nei ona faatau atu pia tuusao i le Ipu a le Lalolagi, lea e mautinoa lava e faigata ona talia e Budweiser.

E lei faamanino mai e Budweiser pe o le a faia se tagi faaletulafono i le soliga a le FIFA poo le Setete o Qatar.

Ua fa'ailoa mai e iai le aia tatau a Budweiser e fa'atau atu ai pia i le Ipu a le Lalolagi, ma o lona totogifuapauina o le lagolago e maualuga atu i le 75 miliona tala Amerika (e tusa ma le 533 miliona yuan).

9

E mafai foi e Budweiser ona talosaga mo se toesega £ 40m mai lana 2026 World Cup sponsorship deal, tweeting "e maasiasi lenei."Mo le taimi nei.Ua tapeina lenei tweet.Na tali mai se failauga a Budweiser e faapea "o le tulaga e le mafai ona tatou puleaina ma o nisi fuafuaga tau maketi tau taaloga e le mafai ona faagasolo."

10

Mulimuli ane, na maua e Budweiser, o se sponsor, le aia faapitoa e faatau atu ai le ava malosi i totonu o le 3 itula a o lumanai le taaloga ma le 1 itula talu ona mae‘a le taaloga, ae o nisi o gaoioiga i le nofoaga sa faasaina ma sa tatau ona faaleaogaina.O le fa'atauina atu o pia e le'o ava malosi a Budweiser, Bud Zero, o le a le afaina, ma o le a fa'aauau pea ona maua i nofoaga uma o le Ipu a le Lalolagi i Qatar.


Taimi meli: Nov-28-2022